Krásné a funkční prádlo pro miminka i starší děti. Aby se děti nepotily a mohly si hrát.

menu 0

tip

Menstruace jinak, pohodlně a bez zatížení prostředí

 

Zhruba před 12 lety jsem začala používat menstruační kalíšek a látkové vložky, ta úleva oproti vložkám umělým a tampónům, byla neuvěřitelná.

 

Nebudu zastírat, že je pro mě důležitá i ekologie, v tomto případě je pro mě ale na prvním místě pohodlí. Kdo nevyzkouší, neuvěří.

O menstruačním kalíšku se rozepisovat moc nemůžu, páč jsem od začátku spokojená s jednou značkou. V té době nebylo moc na výběr a já jsem moc ráda, že mi můj lady cup sedí.

Na žádost mnoha mých kamarádek a klientek jsem napsala recenzi na menstruační kalhotky. Menstruační kalhotky nosím zhruba rok a půl. Mám víc značek. Pro mě jsou kalhotky více pohodlné než látkové vložky, jen je důležité vybrat dobrý model, který sedí.

Osobně volím raději bavlněné, na noc pak jako jistotu ke kalíšku rozhodně ty s větším krytím zadní části a širší spodní části obecně.

Cenově se pohybují od 700 do 900Korun, investice je to výborná, rozhodně nelituji. Pokud se chcete parádit i v tomto období, určitě si najdete příležitost. Výrobci už nabízí různé střihy, materiály (jen opět musím ze své zkušenosti napsat, že pro mě je půl dne obrovské pohodlí spíše v přírodních materiálech).

Kalhotky si kupte minimálně troje – dle síly krvácení a pro použítí (den vs noc – noční mají vzadu savou část delší, to je velmi důležité), perličky navrch už jsou pak jen různorodost střihu (vysoký, nízký pas, vykrojené, sportovní, verze klasické, elegantní …). Pro poporodní období bych rozhodně volila kalhotky s bavlnou (Sayu nebo Selena).

Kalhotky se hodí na sport – vyzkoušeno, na běžné nošení, během silné menstruace i jen na výtoky či špinění. Sama je nosím jako “jistotu” ke kalíšku, nikdy mě nezklamaly.

Co se týče údržby – savou část vymáchám ve studené vodě, přetřu žlučovým mýdlem, nechám chvilku odmočit, znovu přemáchnu v ruce, dám do pračky na 40, suším volně nebo na topení. Většina kalhotek je rychleschnoucích. Peru v prášcích určených pro dětské oblečení ekologické (mám ráda bio d, sonett, onlyeco, ecover, tierra verde). Kalhotky nesmrdí, není třeba používat vůně, zápachu se nemusíte obávat i během menstruace.

Sayu (koupíte třeba v mokoshop.cz) – líbí se mi jejich design, kombinace vínové krajky a šedého těla je šik. Savá část je velmi jemná, velmi savá, nejvíc svým objemem připomínají látkové vložky. Nevýhodou je krátká zadní savá část. Ale na denní nošení a i silné krvácení jsou ideální. Mají savou část z vlny, což se mi moc líbí, nekouše, nebojte. Vlna léčí. Jsou krásné, připomínají kalhotky normální. Jsou velmi pohodlné. Sají na výbornou.

Snuggs (koupíte třeba na econea.cz) – moc se mi líbí motto firmy “better period, better planet”, snuggs má několik druhů, všechny jsou vzhledově poměrně jednoduché, jsou spíše slabší (oproti Sayu se více podobají kalhotkám na běžné nošení), nevýhodou pro mě je jejich složení, i savá část je z umělotiny a při delším nošení se v nich už necítím “komfortně”. Jinak sají dobře (jednou mi prosákly). Snuggs se šijí z nanovláken. Nejrychleji schnou ze všech, na mě působí trochu uměle, ale jsou velmi pohodlné (volila bych je rozměrově větším ženám, nanovlákna se dobře přizpůsobí, nikde netlačí). Po roce nošení se mi ovšem vytahaly gumy kolem nohou, takže je na nich znát opotřebení (oproti ostatním nejvíce).

Selenacare (k dostání např. na maluna.cz) – mají nejdelší savou část na zádech a to mi moc vyhovuje (skvělé na noc), mám klasický i sportovní střih a jsou velmi pohodlné, tělo je bavlněné, sedí dobře. Mám i verzi active – v té chodím běhat a jsou velmi pohodlné. Jsou velmi savé. Jediné, co bych jim vytkla je, že se vyrábějí v Číně (to stojí na etiketě).

SnuggSyau jsou české firmy, to je mi velmi blízké. Fandím jim. Snuggs je český startup. Svůj koncept zdokonalují. Firma Selena pochází z Rakouska, šije z předních německých materiálů, pod touto značkou najdete i menstruační kalíšek a látkové vložky.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies OK