Krásné a funkční prádlo pro miminka i starší děti. Aby se děti nepotily a mohly si hrát.

menu 0

S dětmi do Berlína

 

Berlín je skvělá destinace na krátkodobý výlet s celou rodinou. Byli jsme tam s dětmi několikrát. Cesta vlakem z Prahy je svižná a pohodlná. Rychlík Berliner je zkrátka fajn spojení.

 

Co se týká cesty, doporučuju svačinu s sebou, i když je ve vlaku jídelní vůz, protože ten, zejména v létě při naplněnosti bývá obsazený halasnou mládeží popíjející levné české pivo.

My bydleli hned v centru a všude chodili buď pěšky nebo jezdili mhd. To je, oproti pražskému, členitější, ale dá se dobře zorientovat.

A teď tedy už tipům.

Zoo? Jasně, máte na výběr. A to hned z několika možností.
Tierpark vs Zoo Berlin - obě zoo, dříve každá v jiné části Berlína. Tierpark byl v té východní, mnoho pamětníků si ho jistě pamatuje také jako jedno z posledních míst bojů na konci druhé světové války a pak Zoo Berlin (u stanice metra Zoo - odtud kniha My děti ze stanice zoo - skvělá kniha na téma drog pro teenegary) z té západní strany.

Tierpark, jak už název napovídá, je zoo v parku. Najdete ji dále od centra, ale rozhodně stojí za to. Je levnější než zoo v centru, mnohonásobně rozlehlejší a má co nabídnout. V létě nabízí oázu klidu pod stromy, větší vzdálenosti můžete překonat vláčkem, který jezdí po areálu a je v ceně vstupenky, v parku jsou rozmístěné sochy berlínských medvědů a hlavně pohybující se dinosauři. Ty nás strašně bavily. Skvěle se zde najíte, je tu třeba několik metrů dlouhý ovocný a zeleninový bar. Zoo v centru Berlína je dražší, na menší ploše (na můj vkus i dost vybetonovaná), hlavní atrakcí jsou zde pandy, od těch tedy akce moc nečekejte. Je fajn si přikoupit vstup i do akvária (je u jednoho ve vchodů), tam se dětem líbilo moc. A mě potěšilo i ekologické poselství.

Židovské muzeum je spíše pro starší, naproti němu je ale Anoha muzeum a to je přímo určené dětem a je skvělé.

Vřele pak doporučuju Technické muzeum, to nabízí opravdu hodně zážitků.

Moc se nám líbilo Samurajské muzeum v centru Berlína, skýtá nádhernou atmosféru.

Co nesmíte s dětmi vynechat je Přírodovědné muzeum. Stačit vám bude půl den. Jediné, co mě trochu zklamalo, byl jejich bufet. Ale to je maličkost.

DDR muzeum je přímo v centru, turisty velmi oblíbené (tudíž skoro pořád narvané k prasknutí). Je milé, spíše menší.

Vojenská muzea (pokud máte kluky) - zde musím doporučit Allied Museum na okraji Berlína (dostane se sem pohodlně MHD, jen pozor při zpáteční cestě, zastávka autobusu zpět je okus dál na druhé straně), Alleid Museum je zdarma a je sice menší, ale najdete zde letadlo venku, originální část Berlínské zdi či Checkpoint. Dále sem patří i Karlhorst museum.

Muzeum Lega jsme neviděli, upřímně nás nelákalo. Moje děti si už tolik nestaví :-(

V Berlíně je ještě velké akvárium AquaDom - prý také stojí za vidění.

Vidět a zažít musíte i Labyrinth kindermuseum. To je interaktivní a děti opět baví.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies OK